skip to Main Content
638 296 389 / 93 779 80 08 info@vitruvicentre.com<span class="ticon ticon-phone-square" style="color:#000;margin-left:20px;margin-right:5px;"></span>Vols que et truquem?
La Rellevància De La Fisioteràpia A L’esport

La rellevància de la fisioteràpia a l’esport

Vivim a una societat marcada per les modes. Indubtablement una de les modes més esteses és la de l’esport. Qualsevol persona podria iniciar-se al món esportiu calçant-se unes bambes, i la iniciativa és molt positiva, però el primer que cal saber és saber com s’han de fer les coses. És bàsic poder assessorar-nos per persones qualificades. L’esport és salut però sense les precaucions necessàries pot fer-nos més mal que bé. I aquí és on entra la figura del fisioterapeuta.

 

En què ens pot ajudar la fisioteràpia a l’esport?

Prevenció de lesions

Hi ha dos factors bàsics que cal tenir presents a l’hora de prevenir les lesions en el moment de començar una activitat física. Per una banda el tipus d’esport que volem practicar. No s’utilitzen les mateixes articulacions o cadenes musculars si jugues a tenis o a futbol. L’altre factor important és ser conscients de les nostres capacitats físiques. Tots partim d’un punt inicial i, a més a més, tots tenim punts dèbils o zones més poc treballades que d’altres.

Resulta evident pensar que, si un expert ens ajuda a conèixer i preparar el nostre cos i ens ensenya quines són les zones que més treballen dins de l’esport que triem, tot funcionarà millor. Amb una cosa tan senzilla com consultar a un fisioterapeuta, podem evitar lesions per sobrecàrregues o per males posicions. Fins i tot podem aprendre a plantejar l’entrenament de la manera més adequada segons el nostre físic.

Tot això és igual o més important en el cas de les persones que han realitzat una parada important d’activitat durant un període i pretenen reprendre els hàbits esportius.

 

 

Intervenció aguda

Hi ha una altra cosa molt important que cal fer. És bàsic que aprenguem a escoltar al nostre cos. Quan tenim una molèstia mentre practiquem un esport hem de ser conscients d’ella i donar-li la importància que té. El sobreesforç d’una estructura que està patint un procés patològic, per lleu que sigui, pot agreujar la simptomatologia exponencialment. És per això que mai hem de deixar que una lesió perduri en el temps o pensar que es curarà sola. Si obviem els signes podem arriscar la nostra integritat física allargant el temps de recuperació. Si el que volem és normalitzar la nostra activitat tan aviat com es pugui, el millor que podem fer és visitar un fisioterapeuta per tal que avaluï i tracti la lesió en una fase primerenca.

 

Rehabilitació

La fisioteràpia juga un paper bàsic a l’hora de recuperar el cos d’un esportista després d’una lesió limitant. Unes sessions amb el fisio, una actitud positiva i les pautes necessàries per tenir cura del nostre cos faran que puguem reprendre l’activitat en poc temps. Una altra cosa que es pot fer, gràcies al coneixement d’un fisioterapeuta, és utilitzar les bases de l’esport que realitzem o l’esport en si com a eina terapèutica. Parlant amb els professionals corresponents podrem adaptar el nostre entrenament diari per recuperar-nos de la lesió sense deixar de banda l’activitat que ens agrada.

 

Potenciació

El treball del fisioterapeuta no només es basa a prevenir o curar. Posseeixen coneixements del sistema neuro-musculoesquelètic i dels processos fisiològics que l’acompanyen. Fan possible que qualsevol persona que vulgui dur l’esport a un altre nivell ho pugui fer. Poden donar les pautes i coneixements necessaris de la nostra fisiologia i de l’esport que practiquem per optimitzar el seu cos i així despuntar. Un fisio pot saber quins són els temps d’entreno que el nostre cos necessita, pot calcular les càrregues que pot suportar a cada entrenament i, el que és més important, poden realitzar sessions de descàrrega i mobilització periòdiques per tal que la musculatura pugui anar augmentant la seva capacitat de fibres i millori la capacitat d’aquestes.

 

Tots sabem que cos i ment van sempre lligats. L’activitat física és fonamental i boníssima per nosaltres tant en l’àmbit físic com mental. Així que des d’aquí us animem a que trieu un esport que us agradi i el practiqueu. No s’ha de tenir por, només cal que sapiguem quina és la millor manera de dur-lo a terme.

En vols més?

Sol·licita el nostre servei d’entrenaments personals 

Informa’t del nostre servei de fisioteràpia al centre de salut Vitruvi

Back To Top