skip to Main Content
638 296 389 / 93 779 80 08 info@vitruvicentre.com<span class="ticon ticon-phone-square" style="color:#000;margin-left:20px;margin-right:5px;"></span>Vols que et truquem?

AERO IOGA

Aero ioga
ioga aeri sant esteve sesrovires

L’aero ioga és un exemple perfecte de gran versatilitat del Ioga.  Amb tota la seva saviesa i subtilitat, l’aero ioga  es diferencia amb forma externa de practicar-lo: és ben nova, divertida, motivadora i engrescadora. Es tracta de fer ioga sobre un columpi fet de tela súper resistent que penja del sostre. Així, durant la nostra pràctica de ioga aeri, en molt poques ocasions tocarem el terra, i passarem gran part de la sessió suspesos del columpi, realitzant postures, respiracions, visualitzacions i meditacions sense sentir l’efecte de la gravetat. A l’inici de la nostra pràctica, les asanes seràn més senzilles i a prop del terra. Es tracta d’anar acostumant-nos al columpi, a no tenir el suport del terra, i anar obrint les articulacions i relaxant la musculatura. A mesura que anem avançant en la nostra seguretat i confiança, força i equilibri, el columpi pot anar més amunt i això ens permetrà realitzar altres postures més complexes o que requereixen major amplitut de moviment.

Beneficis:

 • Augmenta la felxibilitat articular i muscular: Les teles, o el columpi, ens ajuda a fer moviments que no podriem fer al terra, i ens ajuda sobretot als moviments d’apertura i expansió. Tenir el suport de la tela ens facilita portar els braços més enrere per obrir el pit, mantenir les cames més obertes, o  fer una extensió més àmplia de columna.
 • Tonifica la musculatura:

  En particular, la musculatura abdominal es veu molt reforçada, i també adquirim força de braços i cames. El Yoga aeri és un yoga que destaca per la seva intensitat física, que generalment es fa més evident conforme anem avançant en la pràctica. El fet de mantenir-nos en equilibri, d’ahaver d’aguantar el pes del nostre cos en suspensió, d’haver de canviar de postura sense tocar el terra, comporta un gran treball cardiovascular que ens ajuda a posar-nos en forma mentres ens ho passem bé.

 • Millora la circulació:

  Un dels majors avantatges del Yoga aeri és la possibilitat que ens ofereix de fer postures invertides, és a dir, aquelles postures en les que el cap queda per sota del cor. En el Yoga tradicional, aquestes postures són molt complexes de fer, i requereixen molta pràctica, subtilitat i preparació. Sovint no s’inclouen a les classes en general, ja que acostumen a ser causa directa de lesions importants. Però això no passa en el Yoga aeri, sinó al contrari. El columpio ens permet penjar-nos del revés amb total seguretat, i aquestes postures invertides són un gran regal per la nostra salut i vitalitat general. Quan ens col.loquem en una postura invertida, la sang rega el cervell i aporta oxigen i nutrició a tot el sistema nerviós i als nostres sentits. Les articulacions respiren alleugerides del pes que suporten habualement. La circulació es veu afavorida perquè la sang retorna sense esforç. La columna s’estira i s’elonga i els discs intervertebrals es descomprimeixen. Tenir el cor més amunt que el cap ens anima a donar més força al que el nostre cor sent que al que ens diou el cap.

 • Millora la postura corporal i ens ajuda a ser més conscients del nostre cos:

  El fet d’anar fent diferents postures a l’aire, ens fa activar la nostra propiocepció, el sentit que ens informa (des de dintre) com està situat el nostre cos a l’espai i quines són les seves parts. Així, podem anar treballant molt millor la nostra postura, sabent d’on partim i cap on volem anar.

 • Redueix l’estrés:

  Com tota pràctica de yoga, la clau està en que els resultats no siguin només físics, sinó també (i sobretot) a nivell mental, psíquic i espiritual. Tots volem sentir-nos bé, en pau, tranquils, satisfets. Per això necessitem conectar amb nosaltres mateixos, saber qui sóm i què volem, estar a gust amb nosaltres per poder estar a gust amb el món que ens rodeja. El Yoga aeri ha de buscar i aconseguir el mateix. No estem fent gimnàstica per enfortir-nos, estem practicant una disciplina integral que activa la musculatura però també la força interna, el propi poder personal. Per això, el Yoga aeri, ademés de tot el que hem dit, ens portarà també, a través de l’exercici físic, la respiració, la contemplació i la meditació a un espai de pau i serenor que ens servirà en el nostre dia a dia, fem el que fem.

 • Ens permet desenvolupar la nostra creativitat:

  El Yoga aeri, a més de terapèutic, és súper visual i estètic. Treballar sobre les teles és com dansar a l’aire, i les variants que podem fer són il.limitades. A mesura que anem adquirint força i flexibilitat, tècnica i confiança, les sessions de Yoga aeri no només suposaràn un treball físic, mental i espirutal, sinó també artístic i profundament creatiu.

Indicat per:

El Yoga aeri es pot practicar a qualsevol edat, adaptant l’alçada del columpi si és necessari i la dificultat tècnica de les postures. És meravellós per nens i adolescents plens d’energia, per embarassades que necessiten descarregar les tensions musculars del seu cos en canvi, per adults que volen un exercici intens amb sentit, i per totes aquelles persones que tenen ganes de provar coses diferents, divertides i terapèutiques.

vitruvi centre iog aeri

Contraindicat per:

Hi han, però algunes contraindicacions importants:

      Cefalees repetides

      Malalties cerebrals, derrames, ictus, etc.

      Imflamacions de la part alta del cos (rinitis, otitis, etc.)

      Vertígens

      Despreniment de retina o glaucoma

      Hipertensió / hipotensió (s’ha de vigilar i adaptar)

      Hèrnia d’hiat 

      Hèrnies discals

Professional

Raquel Hernandez ioga vitruvi

Raquel Hernández

Sol·licita la teva sessió:

Descobreix més serveis:

Vols que et truquem?

Vols que et truquem?

Omple el formulari i sol·licita quan vols que ens posem en contacte amb tu.

Back To Top