skip to Main Content
638 296 389 / 93 779 80 08 info@vitruvicentre.com<span class="ticon ticon-phone-square" style="color:#000;margin-left:20px;margin-right:5px;"></span>Vols que et truquem?
Com Podem Acabar Amb La Cel·lulitis?

Com podem acabar amb la cel·lulitis?

La cel·lulitis és un problema que afecta entre el 85 i el 98% de les dones després de la pubertat. Sempre surten remeis màgics, cremes, aliments o infusions que prometen acabar amb ella, però com podem acabar amb la cel·lulitis?
De solució màgica no n’hi ha cap. Però sí que hi ha coses que estan a l’abast de les nostres mans que ens ajuden a reduir-la.

Que és la cel·lulitis?

Primer de tot dir que és una acumulació de teixit adipós a determinades zones del cos formant nòduls adiposos de greix, líquids i toxines.

Causes d’aparició de la cel·lulitis

1. La genètica
2. Una alimentació inadequada. Sovint creiem que està lligat al sobrepès, però no és així. La cel·lulitis està relacionada amb el consum de productes “tòxics” com l’alcohol o el tabac i per seguir pautes alimentàries inadequades.

3. Hormonals. Una de les causes per les quals la cel·lulitis afecta sobretot a les dones és perquè està íntimament lligat amb els estrògens i altres desequilibris hormonals. En etapes de la vida en què els nivells d’estrògens són més alts (com pot ser durant la pubertat, la menstruació, si es prenen anticonceptius, durant l’embaràs o a la menopausa).

4. Els problemes en el sistema circulatori augmenten la possibilitat que aparegui la cel·lulitis. Sobretot a zones com les cames, si hi ha problemes de varius, cames pesades o dificultats de drenatge limfàtic.

5. L’estrès, l’ansietat o l’insomni poden afavorir aquesta problemàtica.

6. El sedentarisme.

Com podem combatre la cel·lulitis?

1. Per poder reduir-la el primer que hem de fer és seguir una dieta equilibrada, reduint els sucres refinats i els greixos saturats el màxim possible.

2. Cal realitzar una activitat física adequada. Quan diem adequada vol dir que no tota activitat física serveix per acabar amb la cel·lulitis; de fet hi ha pràctiques que afavoreixen la seva aparició. La pèrdua de greix pot afavorir la reducció d’aquesta però no va íntimament lligada. Per reduir-la és necessari un pla de treball específic basat en la alliberació miofascial, el treball analític de les zones afectades (buscant un augment de la tonificació) i trobar la metodologia específica per treballar en funció del grau de cel·lulitis que tingui cadascú.

3. Utilitzant tècniques com el drenatge limfàtic que busquen acabar amb l’acumulació del teixit adipós que crea els nòduls de greix, líquids i toxines.

 

En vols més?

Sol·licita informació per combatre la cel·lulitis al centre de salut vitruvi

Back To Top