skip to Main Content
638 296 389 / 93 779 80 08 info@vitruvicentre.com<span class="ticon ticon-phone-square" style="color:#000;margin-left:20px;margin-right:5px;"></span>Vols que et truquem?

IOGA infantil

Ioga Infantil
ioga infantil

Ioga significa “unió”, i fa referència a la unió amb un mateix i amb el que ens rodeja, amb l’univers sencer. És una disciplina antiquíssima que es basa en exercitar el cos, calmar la ment, profunditzar en la respiració i ampliar la nostra saviesa interna per viure la vida ordinària d’una forma extraordinària.

El ioga és per tothom, per les dones i els homes que treballem cada dia oferint serveis, carregant pesos, de cara al públic, en un laboratori, netejant i endreçant, venent o comprant. El ioga s’adapta a les persones, tant als més petits com als avis, als que fan esport o als que passen hores asseguts davant d’una pantalla. És una manera de treballar el cos i la ment que pot ser vàlida per persones aparentment sanes i també per aquelles amb algún diagnòstic mèdic, sigui quin sigui.

Les classes són variades i adaptades al nivell del grup. Es fan amb música que acompanya els diferents moments de la sessió, i generalment comencem amb una meditació curta, seguim amb els exercicis físics o asanes, i acabem amb exercicis respiratoris, meditació i relaxació profunda.

Què fem a les sessions de ioga?

Exercicis físics

Les famoses Asanes del Yoga, les postures físiques que veiem a les fotos i a la publicitat, és la part més coneguda del Yoga. Hi han centenars de postures diferents, els textos clàssics parles de més de 70.000 però realment amb unes quantes en tenim més que suficient per treballar sanament el nostre cos. No es tracta d’arribar a fer postures complicades, sinó d’anar ensenyant poc a poc al cos a deixar les tensions i a relaxar-se i expandir-se com necessiti. Farem postures per estirar la musculatura i flexibilitzar el cos, per guanyar força i to muscular, per desbloquejar les articulacions, per guanyar elasticitat i fermesa, per millorar l’equilibri.

Poc a poc, amb la pràctica, el cos, que sempre tendeix a l’equilibri, es torna més flexible i elàstic, més fort, més compensat i la nostra postura corporal canvia. Els mals d’esquena recurrents, els mals de cap, les molèsties disperses en el cos van remetent i ens sentim més saludables i vigoritzats.

A través de desbloquejar la columna, les articulacions i els músculs, el funcionament dels òrgans interns també es veu afectat. La respiració guanya en amplitut i qualitat, el sistema digestiu, l’urinari, el respiratori traballen millor, la pell es purifica de toxines.

Exercicis respiratoris

Sovint dediquem un petit espai a les classes per fer exercicis respiratoris o Pranayames, que serveixen per connectar amb la respiració i poder, a través d’ella, calmar la nostra ment, aportar-nos energia si estem decaiguts, i profunditzar en la nostra concentració i silenci interns. Són exercicis sense cap risc, suaus i adaptats al nivell del grup, que després podem practicar a casa quan els necessitem.

Meditació

Sempre dedicarem uns minuts a la pràctica de la meditació, entesa com una eina que ens permet relaxar-nos, adentrar-nos en nosaltres mateixos i carregar energia. La meditació també és per tothom, no cal ser súper espiritual, ni vestir-se d’una manera determinada o tenir creençes concretes. El Yoga podem dir que en un sentit és ateu, ja que no ve amb cap déu ni dogma incorporal, sinó que és un marc de referència en el que cadascú hi pot posar les seves creences i valors, com quan un decora casa seva a la seva manera única. La meditació està fora de corrents religioses o filosòfiques concretes, ens porta al silenci, a la consciència del moment present i de qui som nosaltres mateixos. És un espai de calma i connexió que forma part de l’essència del Yoga.

Quan sortim d’una sessió de Yoga, portem a les nostres vides una mica més d’energia creativa i també de calma, per seguir amb les nostres feines, famílies, amics i projectes amb alegria i serenor. 

El Yoga ens convida a treballar, sanar i unir en nosaltres mateixos tots els nostres aspectes, el físic, el mental i l’espiritual. 

Sol·licita la teva sessió:

Professional:

Raquel Hernandez ioga vitruvi

Raquel Hernández

Descobreix més serveis:

Vols que et truquem?

Vols que et truquem?

Omple el formulari i sol·licita quan vols que ens posem en contacte amb tu.

Back To Top