skip to Main Content
638 296 389 / 93 779 80 08 info@vitruvicentre.com<span class="ticon ticon-phone-square" style="color:#000;margin-left:20px;margin-right:5px;"></span>Vols que et truquem?

NEUROPSICOLOGIA

Neuro Psicologia
neuropsicologia

La neuropsicologia del desenvolupament i atenció primerenca és una especialitat de la psicologia que avalua i intervé sobre el desenvolupament psico- motor dels infants durant els primers anys de vida. 

 

El desenvolupament dels infants durant aquests primers anys és un període molt important per al bon funcionament i per construir el que serem de grans. Per aquest motiu és important fer una bona valoració i determinar si és necessària una intervenció primerenca en infants amb factors de risc que puguin desenvolupar un trastorn del desenvolupament o en infants amb trastorns o anomalies congènites.

Intervenció

Els trastorns del desenvolupament afecten de forma global a la família ja que son els pares els que tenen la responsabilitat de vetllar per el bon desenvolupament dels infants. Per això l’OMS defineix tres a nivells de prevenció:

 

  • Primària: dirigida a evitar l’aparició del trastorn actuant sobre l’infant i el context social i familiar.
  • Secundària: detectar aviat el trastorn i evitar la seva instauració estable
  • Terciària: reduir les seqüeles o complicacions d’un trastorn i millorar la repercussió d’aquest en l’entorn familiar (actuació en pares i germans). 

 

És important que quan es detecti la presencia d’algun factor de risc en un infant és important que tant la família com el pediatra d’atenció primària parin atenció en el desenvolupament global i es faci una avaluació dels signes d’alerta del desenvolupament. En cas d’observar algun signe d’alerta el nen s’ha de valorar per un professional especialitzat que pugui avaluar i planificar una possible  prevenció / intervenció. 

Professional

Encarna galindo psicologia vitruvi centre de salut

Encarna Galindo

Descobreix més serveis:

Vols que et truquem?

Vols que et truquem?

Omple el formulari i sol·licita quan vols que ens posem en contacte amb tu.

Back To Top