skip to Main Content
638 296 389 / 93 779 80 08 info@vitruvicentre.com<span class="ticon ticon-phone-square" style="color:#000;margin-left:20px;margin-right:5px;"></span>Vols que et truquem?

FISIOTERÀPIA adults

Fisioteràpia
fisioteràpia vitruvi sant esteve sesrovires

La terapia manual és una de les eines fundamentals de la fisioteràpia, constituïda per un conjunt de mètodes que apliquem manualment sobre teixits musculars, lligamentosos, ossis,… per reequilibrar i normalitzar de manera directa o indirecta les diferents alteracions que puguin patir, recuperant així la màxima funcionalitat i paliant el dolor. Dins de la teràpia manual s’apliquen tècniques tant diverses i efectives com el massatge, movilitzacions, estiraments,.. depenent dels diferents tipus de patologies i teixits afectats. El plantejament des de l’àrea de fisioteràpia a Vitruvi centre parteix de la idea principal de promoure la salut i treballar per la prevenció.

Àrees d'intervenció

Neurorehabilitació

Orientada a persones amb lesió medul·lar amb implicació tan del sistema nerviós central com el sistema nerviós perifèric, lesió cerebral, malalties i trastorns congènits i accidents vasculars cerebrals.

Fisioteràpia al Baix Llobregat

Sistema respiratori

La fisioteràpia respiratòria és essencial per a la millora de les funcions respiratòries del pacient amb una alteració del sistema, ajudant a prevenir i estabilitzar qualsevol disfunció afegida. Es realitza al mateix temps teràpies respiratòries per a l’alliberament de secrecions, millorar la capacitat vital respiratòria, augmentar el to de la musculatura implicada en la respiració i exercicis personalitzats amb l’objectiu de poder conviure el millor possible amb l’afecció corresponent.

fisioteràpia respiratòria al baix llobregat

Condicionament per a la pràctica esportiva

És important el treball de condicionament físic per afavorir i potenciar les possibilitats d’augmentar el rendiment de la pràctica esportiva específica, així com prevenir l’aparició de lesions.

La rellevància de la fisioteràpia a l’esport

Ergonomia

És un tipus de fisioteràpia orientada al condicionament i adquisició d’hàbits saludables útils per a totes les activitats de la vida diària.

fisioterapia adults vitruvi centre de salut

Fisioteràpia i gent gran

Es focalitza en la prevenció de la pèrdua de les funcions bàsiques de la persona, tenint en compte l’afavorir al màxim la possibilitat de realitzar les activitats bàsiques de la vida diària, sempre incidint en l’autonomia com a factor principal del benestar.

fisioteràpia i gent gran vitruvi centre de salut

Lesions muscoloesquelètiques agudes i/o cròniques

El treball de la rehabilitació, com el seu propi nom indica, està enfocat cap a l’assoliment d’objectius reals cap a la recuperació de les funcions establertes conegudes com normals. És un tipus de fisioteràpia orientada tan per a persones que han patit algun traumatisme, com per a persones que pateixen d’alguna lesió que s’ha allargat en el temps, és a dir cròniques -lesions que han anat progressant afectant cada cop més estructures osteotendinoses i musculars, inclús lesions del sistema nerviós perifèric com els pinça- ments discals o hipersensibilitats.

Fisioteràpia al Baix Llobregat

Pre i post operatoris

La possibilitat de preparar el cos en la seva globalitat abans de passar per quiròfan per afavorir després una recuperació més accelerada i amb més èxit és essencial. Aquest èxit en la recuperació de la funcionalitat d’alguna afecció musculoesquelètica també resideix en una bona readaptació a la situació. És un tipus de fisioteràpia orientada a la optimització del sistema musculoesquelètic pre i post operatori, utilitzant tan la fisioteràpia passiva com activa.

Fisioteràpia al Baix Llobregat

Lesiones esportives

Persones sanes que han patit una lesió fortuïta o traumatisme que els impossibilita la pràctica esportiva, i que en ocasions implica un condicionament i treball actiu específic per a la seva recuperació. És un tipus de fisioteràpia orientada al tractament focal de la lesió tenint en compte la globalitat de la persona i enfocat cap al tipus d’esport que realitza.

Fisioteràpia al Baix Llobregat

Fisioteràpia ginecològica

Inclou el tractament de patologies del sol pèlvic, com són les incontinències urinàries, que poden ser causades per canvis físics i fisiològics a partir de certa edat. Aquests canvis s’accentuen amb la menopausa, també es poden produir per practicar esports amb impactes de manera freqüent o després d’haver estat embarassada. Es tractarà amb exercicis d’enfortiment i/o amb l’ajuda d’aparells específics. També ajudarà aquesta rehabilitació en els prolapses de vísceres, i en el tractament del dolor pelvià i dolor de la musculatura del solc pèlvic, ja sigui aquell present en el dia a dia i derivi d’alguna lesió o que pugui aparèixer al mantenir relacions sexuals.

També inclou la preparació física adequada pel moment del part i resolent també possibles patologies que puguin anar apareixent durant l’embaràs. Té un paper fonamental en el postpart tractant les alteracions derivades del part, ja hagi sigut part via vaginal o per cesària, donant-li vital importància a la recuperació de les estructures afectades com són el sòl pelvià, regió lumbar i també cicatriu abdominal en el cas de les cesàries o episiotomies.

Saber més:

Grups d'esquena

En el nostre dia a dia realitzem activitats en les que sobrecarreguem la nostra musculatura fent-li unes demandes que no té capacitat de suportar sense lesió. És per això que hem de exercitar la musculatura del nostre cos per augmentar les capacitats d’aquest i així disminuir la possibilitat de lesió. És important treballar tant la musculatura dinàmica en l’exercici com la musculatura estàtica en les sessions de fisioteràpia. 

L’origen d’una lesió acostuma a estar lluny en el temps i en l’espai del punt del dolor, es per això que s’ha de fer un tractament global ja que s’ha de descobrir d’on ve aquest desequilibri i millorar-lo. El cos crea compensacions per a poder seguir funcionant, per tant el dolor que sentim pot ser per una compensació d’una lesió que desconeixem.

És molt important aconseguir disminuir al màxim les compensacions que crea el cos davant d’una lesió abans de posar-nos a realitzar exercici físic de manera més intensiva o sense un control personalitzat, perquè al fer-ho així estarem fixant i augmentant les compensacions. 

Es realitzarà una sessió de fisioteràpia individual d’una hora al mes que inclourà:

 •  Estudi de la postura
 • Fixar objectius a treballar en el entrenament
 • Tractament de RPG i massatge
 • Ensenyar la correcta posició en les activitats de la vida diària

I un entrenament grupal setmanal d’una hora que constarà de:

 • Treballar com realitzar correctament el grup muscular que exercitarem posteriorment
 • Treball muscular per estacions
 • Estiraments
pilates sant esteve sesrovires

Massatges

Beneficis del massatge:

 • Oxigena la musculatura.
 • Millora la mala circulació.
 • Augmenta l’intercanvi de fluids dins el teixit.
 • Revitalitza a escala global, ja que redueix el cansament i els estats de fatiga.
 • Millora la flexibilitat treballant les contractures, la rigidesa muscular i la limitació articular.
 • Millora i redueix les cefalees tensionals, la tensió muscular, malestar i dolor general no específic.
 • Redueix l’ansietat i l’estrès de la vida diària.
 • Desfà les adherències cicatritzants i mobilitza el teixit del múscul en casos de lesions, tant a nivell muscular, tendinós com lligamentós.
 • Aconsegueix una analgèsia temporal.
 • Millora els espasmes musculars o rampes, la debilitat muscular per sobre esforç, dolor muscular per ús repetitiu, etc.
 • Te una importantíssima funció de prevenció de lesions.

TIPOLOGIA DE MASSATGES

 • Relaxant: antiestrès o sedant.
 • Facial.
 • Drenatge limfàtic.
 • Descontracturant.
 • Esportiu: revitalitzant, de manteniment, pre competició o post competició.
 • Massatge sensitiu profund.

Iniciació al perfeccionament i optimització de la tècnica de la cursa a peu

fisioterapia esportiva al baix llobre

Grups especials per a pacients amb discapacitat i disminució cognitiva.

fisioterapia i discapacitat al baix llobregat

Grups reduïts amb fill/a - mare/pare enfocats al maneig i cures posturals.

fisioteràpia al baix llobregat

Professionals

Álvaro iturregui fisioterapeuta vitruvi centre de salut

Álvaro Iturregui

Far Bastit fisioterapia vitruvi centre de salut

Far Bastit

Anna Riba fisioterapia vitruvi centre de salut

Anna Riba

Ramon Gracia fisioterapeuta baix llobregat

Ramon Gracia

Sol·licita la teva sessió:

Recursos:

Consulta els nostres artícles del blog:

Descobreix més serveis:

Vols que et truquem?

Vols que et truquem?

Omple el formulari i sol·licita quan vols que ens posem en contacte amb tu.

Back To Top