skip to Main Content
638 296 389 / 93 779 80 08 info@vitruvicentre.com<span class="ticon ticon-phone-square" style="color:#000;margin-left:20px;margin-right:5px;"></span>Vols que et truquem?
Teràpia De Parella: No T’amaguis, Soluciona

Teràpia de parella: no t’amaguis, soluciona

La teràpia de parella no és cap mite. De fet, és més necessària i comú del que ens podem imaginar. Tota parella passa per moments difícils, però si un o els dos membres senten que no poden solucionar els problemes que sorgeixen cal buscar ajuda professional. La teràpia de parella és un tractament psicològic que ajuda a buscar les eines per evitar que una relació es trenqui.

Els problemes més freqüents que es donen en les relacions de parella són:

Fallada en la comunicació

La comunicació és la base de tota parella, i en una relació sentimental és encara més important. Es poden donar casos en què es discuteix de forma constant, i encarà és més preocupant si es fa de manera improductiva o destructiva. Una altra situació que es pot donar és no tractar temes importants, només tocar temes superficials fins al punt de no tenir res en comú.

Falta d’acceptació d’un mateix i de l’altre

En molts casos no s’està bé amb un mateix. S’espera que una relació millori certs aspectes personals que en realitat només es poden solucionar o superar de forma individual. Igual de difícil pot ser centrar-se només en els aspectes que molesten de l’altre. Si només es veu el costat negatiu de la persona amb qui es comparteix la vida és molt fàcil oblidar les coses que agraden i tot el que va empènyer a iniciar la relació.

Dificultat en la solució de conflictes

No tots els problemes són fàcils de solucionar, i és una pràctica més comuna del que creiem amagar-los. Si els problemes no se solucionen i els anem passant per alt es van acumulant. Cada vegada que ressorgeix un tema, fa incrementar en nivell d’estrès entre la parella i poden donar-se reaccions agressives o fins i tot violentes.

Infidelitats o falta de confiança

Les infidelitats són situacions que cada persona viu de forma diferent, però sempre perjudiquen la relació. En aquests casos es necessita molta ajuda per intentar superar la situació i tornar a tenir un projecte estable i basat en la confiança. En el cas de la falta de confiança, normalment es dóna per una inseguretat cap a un mateix que acaba extenent-se cap a la parella. Aquesta situació continuada i sense un sentit objectiu, pot fer que una relació es deteriori fins a trencar-la definitivament.

Problemes amb les famílies d’origen o amb els fills

Cada membre de la parella procedeix d’una família, i aquestes poden ser molt diferents. Cada família tenen uns trets socials, culturals, o de forma de gestionar aspectes psicològics i emocionals particulars. Tots creixem determinats per si hem nascut a famílies rígides, permissives, molt expressives o gens. Això pot crear en la parella diferents visions de la manera de concebre la relació, de com relacionar-se amb la família extensa o de la criança dels possibles fills.

La societat

La societat actual es basa en la rapidesa, en el constant moviment, en l’exigència laboral… A més a més, es dóna per descomptat que quan algú desitja una cosa la vol tenir de forma immediata. Tot això dista molt del que una parella necessita per sobreviure: calma, comunicació i temps per cuidar-se mútuament.

En aquest tipus de teràpia, el professional recolzarà a la parella per fer aquells canvis necessaris per al seu bon funcionament. Perquè això es pugui dur a terme, el primer que es necessita és que cada membre realitzi un creixement personal. Això farà possible valorar els canvis que fa l’altre. Un altre aspecte important és la manera de fer front i de comunicar a l’altre les emocions i els sentiments de forma adequada i constructiva.

La teràpia de parella només funciona si els dos membres posen de la seva part. L’esforç més gran que cal aconseguir és recuperar les expectatives que hi havia en iniciar la relació. Cal recuperar-les i lluitar units per arribar a acomplir-les.

Hi ha coses que són bàsiques per qualsevol i, si són autèntiques, cal lluitar i buscar tots els recursos necessaris per conservar-les.

Cal buscar la felicitat, no esperar assegut a què arribi.

 

En vols més?

Sol·licita una cita amb les nostres professionals del centre de salut Vitruvi

Back To Top