skip to Main Content
638 296 389 / 93 779 80 08 info@vitruvicentre.com<span class="ticon ticon-phone-square" style="color:#000;margin-left:20px;margin-right:5px;"></span>Vols que et truquem?
Les Begudes Vegetals

Les begudes vegetals

Els hàbits alimentaris a les cases s’estan modificant de forma progressiva. Una de les coses que més es modifica fa referencia a la llet. Abans, nens i adults consumien llet per acompanyar les galetes o els cereals però aquest costum va desapareixent progressivament en favor de les begudes vegetals. Les begudes de soja, de civada, d’arròs o d’ametlla poden ser noves alternatives, però mai seran un substitutiu de la llet de vaca. En cap moment es pretén dir que aquest tipus de begudes siguin dolentes. Només cal tenir clar és que no ens aportaran el que ens dóna la llet.

Però, que són les begudes vegetals?

Aquest tipus de begudes són llegums, cereals o fruits secs fets líquid per mitjà d’un procés d’elaboració. Tot i ser totes elles d’origen vegetal, provenen de diferents grups d’aliments. Per aquest motiu cada tipus d’aquestes begudes tindrà un valor nutritiu diferent de tota la resta. Quina és la característica comuna en l’àmbit nutritiu? Per norma general aquestes begudes  tenen un contingut proteic; l’única excepció seria les begudes realitzades a base de soja. Contràriament, els lactis ens proporcionen proteïna d’alt valor biològic i es consideren una bona font de calci, ja que el que contenen és altament biodisponible.

Què hem de consumir?

El problema actual és que tenim infinitat de productes al nostre abast però molt poca informació i consciència del que estem consumint i que hem de consumir. Podem triar el que ens agradi, podem prendre el que vulguem. Però sempre haurem de ser conscients que mengem i bevem per gaudir, però sobretot per nodrir-nos.

El primer que cal que entenguem és que el nostre cos necessita certs nutrients per estar sa i equilibrat. A partir d’aquí haurem de tenir en compte quins nutrients ens proporciona cada beguda o aliments que consumim en el nostre dia a dia per poder incloure d’altres que compensin els nutrients deficitaris. Per exemple, el calci, en el cas de no consumir llet, pot compensar-se amb el consum de fruits secs.

I doncs, que és millor?

El millor sempre seran les eleccions preses amb sentit comú. Amb el temps i la quantitat d’ofertes que tenim a l’abast només cal que decidim i triem sabent que l’aportació de nutrients entre llet de vaca i begudes vegetals és molt diferent, ni millor ni pitjor, simplement diferent. Podem consumir, amb moderació i amb cap, allò que ens agradi; l’únic que cal tenir present és l’equilibri.

 

En vols més?

Demana cita amb la nostra nutricionista del centre de salut Vitruvi

Informa’t del nostre servei de nutrició 

Back To Top