skip to Main Content
638 296 389 / 93 779 80 08 info@vitruvicentre.com<span class="ticon ticon-phone-square" style="color:#000;margin-left:20px;margin-right:5px;"></span>Vols que et truquem?
La Migranya, Un Gran Mal De Cap

La migranya, un gran mal de cap

La migranya és una patologia que afecta molta més gent de la que pensem. El principal símptoma d’aquesta és un intens mal en el cap. La migranya pot produir un grau significatiu d’incapacitat i sol veure’s reflectit en un costat del cap (encara que en alguns casos pot afectar a tots dos), als ulls o a la zona occipital. Aquest dolor sol iniciar-se de sobte, i de vegades pot estar acompanyat de problemes visuals, vòmits o marejos entre altres símptomes. Per desgràcia la migranya afecta a un nombre molt considerable de població adulta.

Per què apareix la migranya?

Aquest dolor normalment prové del nervi trigemin, un nervi cranial que s’encarrega de la sensibilitat del cap i la cara. Aquest nervi té tres branques, i una d’elles connecta amb els vasos sanguinis de les meninges, que són les membranes que recobreixen el crani. En el cas que hi hagi una inflamació de les meninges es produeix un mal de cap a través del nervi trigemin.

No es coneixen les causes d’aquesta patologia, però si se sap que poden influir temes genètics, vasculars, neuronals, hormonals, factors mediambientals i sobretot l’estrés. La freqüència i durada dels episodis són variables en cada persona. No obstant això, els desencadenants habituals són molt comuns i tenen a veure amb els canvis hormonals en el cas de les dones, la falta o excés de son, o arran de patir episodis d’estrès aguts.

Com podem acabar amb el dolor?

El tractament convencional és el farmacològic. Per desgràcia, en molts casos no funciona o es converteix en un factor més de risc per al desenvolupament de maldecaps crònics.

La teràpia biodinàmica craneosacral és una teràpia manual molt suau, profunda i no invasiva. Aquesta identifica les restriccions, compressions i desequilibris del sistema craneosacral. És una tècnica que té el seu origen en la osteopatia, desenvolupada pel doctor William Sutherland al començament del segle XIX.

El sistema craneosacral comprèn: l’encèfal, la medul·la espinal, el líquid cefaloraquidi, les meninges, els ossos cranials, les vèrtebres, tots els nervis del cos, la pelvis i el sacre. A més, també ajuda a tots els òrgans i teixits corporals que es relacionen i poden veure’s afectats per aquests.

Els processos motors, cognitius i emocionals del sistema nerviós també es veuen molt influenciats pel sistema craneosacral. El terapeuta, mitjançant la palpació ajuda a alliberar tensions i afavoreix les capacitats autoreguladores del cos.

La biodinàmica craneosacral és ideal per tractar les migranyes, ja que justament les estructures que es veuen afectades per aquesta patologia són aquelles sobre les quals treballa aquesta tècnica. Els casos en què pot resultar de més ajuda són els que es produeixen per desequilibris en les cervicals o altres zones de la columna, en el cas de compressions cranials o en cas de desequilibris del sistema nerviós.

Qualsevol persona que pateixi de migranyes ha de dur un control mèdic. La teràpia biodinamica craneosacral sempre acompanya al seguiment del metge. en molts casos, i sempre sota la seva supervisió, es pot arribar a deixar de prendre la medicació prèviament pautada.

Back To Top