skip to Main Content
638 296 389 / 93 779 80 08 info@vitruvicentre.com<span class="ticon ticon-phone-square" style="color:#000;margin-left:20px;margin-right:5px;"></span>Vols que et truquem?
Coneixent Les Flors De Bach

Coneixent les Flors de Bach

Les Flors de Bach són essències naturals que provenen de flors. Aquestes, degudament subministrades, s’utilitzen per tractar diferents situacions emocionals.

Història de les Flors de Bach

A Edward Bach un metge, cirurgià i homeòpata li van diagnosticar un càncer intestinal. Sempre s’havia sentit atret per temes relacionats amb la investigació mèdica. Així és com el Dr. Bach va començar a experimentar amb ell mateix i la seva malaltia. Els seus experiments es van centrar diferents flors silvestres, originaries de la regió de Gal·les, Gran Bretanya, d’on ell va néixer. Va trobar fins a 38 remeis naturals, cadascun amb propietats curatives per diferents problemes emocionals. A aquestes 38 flors se les anomena Flors de Bach.

Amb el temps, va anar descobrint que algunes malalties físiques tenen un origen emocional. Es va adonar que si certs conflictes persisteixen molt temps, acaben perjudicant  parts del cos. Amb el temps, fins i tot poden acabar desencadenant en alguna malaltia. Així, si aconseguim resoldre els desequilibris emocionals, podrem restaurar l’equilibri físic. Bach, a partir del seu estudi, va deduir que no hi ha res accidental quan algú cau malalt. El tipus de malaltia i la zona del cos on es produeix es basa en una causa-efecte. A partir de tot això va desenvolupar l’anomenada Teoria de les Emocions.

La importància de les emocions

La Psiconeuroinmunología (PNI) estudia la interacció entre els processos psíquics, el sistema nerviós, el sistema immune i el sistema endocrí del cos humà. Posa de manifest la influència dels factors externs amb la homeòstasi (la tendència a mantenir l’equilibri intern en els diferents sistemes biològics del nostre organisme).

La ment i el cos van units, i per tant la salut va lligada l’estabilitat psicològica i emocional. Les persones interactuen dins d’un context i estan sota la influència d’una cultura, d’una societat. És lògic pensar que aquest context també influeixi amb l’inici, el curs, la recurrència o recuperació de les malalties.

El fisiòleg nord-americà, Walter Cannon va crear una teoria que assenyalava que, quan estem sotmesos a situacions d’estrès o ansietat, s’activa el que va anomenar “reacció de lluita-fugida”. La resposta és fisiològica i la tenen tots els éssers humans.

Aquesta resposta és un mecanisme de reacció automàtica que als nostres avantpassats els preparava per lluitar o fugir d’un atac o amenaça per la nostra supervivència. L’hipotàlem és el responsable d’iniciar els senyals elèctrics i allibera substàncies químiques al nostre cos que estimulen la resposta.

Avui dia, l’estrès a què ens enfrontem activa la lluita-fugida davant d’altres circumstàncies. Discussions, el soroll ambiental o l’excés de feina, entre altres coses, desencadenen el mateix en el nostre organisme. Tant l’adrenalina com altres substàncies flueixen, igualment, a través del cos. Li donen més força, velocitat, agressivitat i coratge, necessaris per defendre’s a un mateix i a aquells a qui es protegeix.

Durant l’activació d’aquesta resposta el cos pateix una sèrie de canvis fisiològics:

  • El cor bombeja més de pressa, les arteries es contrauen i augmenta la pressió a la sang.
  • Les pupil·les es dilaten per veure amb més claredat i la resta de sentits s’aguditzen.
  • El pas d’aire reacciona, l’obertura de les foses nasals, coll i pulmons permeten una respiració més ràpida per què la sang pugui reomplir-se d’oxigen fresc ràpidament.
  • El flux sanguini es tanca al nostre sistema digestiu i es dirigeix als muscles per a proporcionar energia extra per córrer i lluitar.
  • Les endorfines, analgèsics naturals del cos s’alliberen per obtenir una falsa sensació d’insensibilitat al dolor. El greix i la glucosa del fetge són metabolitzats per crear energia.
  • La ment racional es debilita temporalment i els nostres instints més primitius es disparen.

Amb el ritme de vida que portem aquesta resposta s’activa constantment. Si els efectes d’aquesta reacció es repeteixen molt a sovint i es mantenen en el temps poden desencadenar desequilibris en la nostra bioquímica i aquests acabar generant alguna malaltia.

La Teràpia de Flors de Bach s’utilitza per ajudar al cos a reajustar-se. Cadascun dels 38 remeis que va descobrir el Dr. Bach ajuden a aplacar algun estat emocional negatiu concret (la por, l’agressivitat, la manca de confiança…) que pot generar algun desequilibri biològic.

Aquesta teràpia és útil a qualsevol edat (des de nadons fins a gent gran) i no té efectes secundaris ni interactua amb cap altra medicació. També es pot administrar a animals i plantes, fins i tot es pot utilitzar per netejar o purificar un ambient, estança o habitatge.

 

En vols més?

Demana cita amb la nostra professional pel servei de Flors de Bach

Coneix més sobre el nostre servei de Flors de Bach

Back To Top