skip to Main Content
638 296 389 / 93 779 80 08 info@vitruvicentre.com<span class="ticon ticon-phone-square" style="color:#000;margin-left:20px;margin-right:5px;"></span>Vols que et truquem?
Allibera La Ment En Un Instant: La Meditació Immediata

Allibera la ment en un instant: la Meditació Immediata

Vivim a una societat que ens fa anar de pressa, molt de pressa; tot està basat en la rapidesa, si hi pensem, no aconseguim fer ni una sola cosa sense distraccions o interrupcions.

Constantment ens movem entre el passat i el futur passant per alt tot el que estem fent al present. Cal que alliberem la nostra ment i la clau és la Meditació Immediata.

Trobem moltes situacions que produeixen estrès, mal estar, nerviosisme, tensió, entre d’altres. Aquests episodis afecten directament a la salut física, psicològica i emocional. Si volem canviar aquestes dinàmiques, primer hem de canviar nosaltres; no és possible canviar el nostre entorn si primer no fem un canvi en l’àmbit personal.

Què és la meditació immediata?

En Vicenç Alujas és sociòleg, creador i divulgador de la meditació immediata, una tècnica senzilla i pràctica per alliberar la ment. La paraula “Immediata” no vol dir ràpid. Vol dir aquí i ara. Aquí allà on et trobis (casa, feina, caminat….). Ara vol dir que no t’has d’esperar.

Amb aquesta tècnica podem aturar la nostra ment dispersa i agitada tot fent un “viatge cap a la serenor”, gestionar l’estrès, esbrinar quines són les situacions que ens el provoquen i els marges de tolerància. Ens oferirà un estudi complet de les emocions i les accions que es produeixen per una gestió dolenta d’aquestes.

En definitiva és una formació dedicada a alliberar la ment, gestionar les emocions i reduir l’estrès d’una manera senzilla, pràctica i fàcil.

Els objectius:

– Desenvolupar la nostra pròpia consciencia, observar les nostres sensacions corporals, les nostres emocions i pensaments, tot treballant la figura de “l’observador desaferrat”: entenent que tenim pensaments, emocions… però no som això.

– Prendre consciència d’allò que ens envolta: persones, objectes, sons, natura, etc. posant en acció l’atenció plena per poder gaudir absolutament de tot.

– Relacionar-nos d’una manera més afectiva amb sentiments com l’amor, el respecte, la gratitud i la compassió, tant amb nosaltres, com amb els altres.

– Aprendre actituds com: no jutjar, la paciència, la confiança, l’acceptació, el fet de cedir, ser flexible, deixar anar, etc.

– Reconèixer i saber modificar hàbits poc saludables de la nostra vida quotidiana.

– Establir pautes per tenir cura del nostre cos, les nostres relacions familiars, socials, laborals i amb nosaltres mateixos.

– Hi ha situacions, accions o persones amb qui no estem a gust. Tots fem alguna cosa de què ens penedim, i això ens genera estrès, ansietat, ira…

– No podem canviar-ho tot, hi ha coses amb què hem d’aprendre a viure.

– Poder reaccionar de forma controlada a les situacions que ens puguem trobar en el nostre dia a dia.

– Saber veure quins hàbits i conflictes ens generen estrès i canviar la nostra relació amb ells.

– Conscienciar-nos de la relació i la interacció entre la ment i el cos. Ser conscients que la salut i el benestar psicològic-emocional van lligats.

– Estar en el moment present. Això implica millorar el nivell d’atenció plena, podent mantenir-la i dirigir-la cap a un objectiu.

– Escoltar el cos posant consciencia en les sensacions.

– Acceptar les experiències plaents, i doloroses aprenent a tolerar la frustració.

Efectes per a la salut

– Adquirir habilitats para gestionar les situacions de pressió i l’estrès.

– Accedir a una vida mas saludable, sent conscients del que ens indica el nostre cos i respectar-lo.

– Prendre consciència de la nostra respiració, de la importància pel nostre organisme, i aprendre a millorar-la.

– Reduir els nivells d’ansietat i depressió.

Efectes per a la millora de la gestió emocional

– Millorar la convivència basada en l’empatia i el respecte.

– Educar emocionalment d’acord amb el propi coneixement.

– Aprendre a contenir-se.

– Aprendre a respectar i respectar-se.

– Reconèixer els sentiments propis, emocions i aprendre a acceptar, deixar anar o modificar-los.

– Dur a terme un desenvolupament i creixement integral de la persona.

Back To Top