skip to Main Content
Que és El Famós Mindfulness?

Que és el famós Mindfulness?

A vegades ens oblidem que la felicitat té més a veure amb la predisposició de la nostra ment que amb tot allò que ens envolta. El nostre dia a dia ens impedeix adonar-nos d’aquestes coses.

Vivim submergits en la pressa, en la velocitat i en una multitud d’accions que realitzem de forma mecànica, sense concentrar-nos en el que tenim davant i passant per alt molts detalls. Fins i tot ens neguem la possibilitat de gaudir del que fem. Hem arribat a un punt en què gairebé tot el que fem ho fem interromputs per trucades, missatges o pensaments sobre tot allò que hem fet o hem de fer. Vivim esgotats, som víctimes d’un món ple d’estímuls i moviments frenètics.

Cal parar. És una de les coses més difícils de fer; som víctimes d’un ritme que imposa la societat però, si nosaltres som capaços de modificar moltes de les dinàmiques del nostre dia a dia, podrem iniciar un canvi al nostre entorn. El Mindfulness en permet fer un pas en aquest sentit. És una tècnica que t’ajuda a ser conscient del present, de com et sents, que et permet observar sense jutjar, tan sols mirant els fets amb tranquil·litat i curiositat.

El Mindfulness s’utilitza a disciplines com la psicologia clínica o la psiquiatria, ja que és una tècnica molt eficaç i molt útil per reduir l’ansietat, ajudar en malalties com la depressió o reduir els nivells d’estrès. Però pot ajudar a la vida diària de qualsevol persona, sigui nen o adult aconseguint:

Ser conscients dels hàbits poc saludables de la nostra vida quotidiana per poder canviar-los segons considerem oportú.

Establir pautes per tenir cura del nostre cos, les nostres relacions familiars, socials, laborals i amb nosaltres mateixos.

No podem canviar-ho tot, hi ha coses amb què hem d’aprendre a viure. Hi ha situacions, accions o persones amb qui no estem a gust. Tots fem alguna cosa de què ens penedim, i això ens genera estrès, ansietat, ira… Només n’hem de ser conscients i aprendre a assumir-les com són.

Controlar les nostres reaccions enfront de les situacions que ens puguem trobar en el nostre dia a dia.

Saber veure quins hàbits i conflictes ens generen estrès i canviar la nostra relació amb ells.

Cal entendre que la salut i el benestar psicològic-emocional van lligats, hem de conscienciar-nos de la relació i la interacció entre la ment i el cos.

I una de les coses més importants per qualsevol de nosaltres és poder estar presents en tot moment; estar atents i gaudir de l’aquí i ara.

Back To Top