skip to Main Content
El Pilates I L’esport

El pilates i l’esport

L’activitat física és beneficiosa i essencial per mantenir la salut, però si aquesta no es realitza com cal pot ser molt perjudicial. Hi ha molts i diferents tipus d’esports i alguns són més complets que d’altres en l’aspecte físic; hi ha esports que requereixen l’activació de gran part dels músculs del cos i d’altres menys exigents. Tots ells ajuden a millorar alguna de les capacitats del cos, però també poden perjudicar o desajustar una altra part.

Tendim a dedicar molt de temps al que ens interessa a curt termini (més força, més resistència, més velocitat) i això fa que dediquem molt poc temps a treballar la resta de capacitats equilibradament. És aquí on el Pilates pot oferir a l’esportista la possibilitat de millorar el rendiment en l’esport, combinant la seva activitat amb aquesta disciplina.

També cal tenir present que qualsevol esport que impliqui un element extern (raqueta, pilota, pala…) sovint genera una descompensació molt marcada en el cos. En aquests esports fa servir més el costat dominant, obtenint un alt rendiment a termini més curt, però no es pensa en la importància que té que els dos costats del cos estiguin ben equilibrats.

En què ens pot ajudar el pilates?

El mètode Pilates busca treballar globalment: ens farà millorar la força, la flexibilitat, la coordinació, l’equilibri, l’estabilitat de les articulacions, la capacitat pulmonar, possibilitarà realitzar diferents accions amb més facilitat, augmentarà la velocitat de reacció davant els estímuls externs i sobretot equilibrarà totes les descompensacions generades per la pràctica d’algun esport concret, i que podrien esdevenir futures lesions. Ajuda a prevenir les sobrecarregues o alleugerir les tensions musculars acumulades en entrenaments o períodes de competició.

L’entrenament muscular en Pilates ensenya a activar, no només la musculatura gran, sinó també la profunda. Augmenta el rendiment del cos, ja que en una mateixa acció en què abans només érem capaços d’activar solament un múscul, ara podrem activar-ne tants com el cos requereixi per realitzar l’acció amb més força control i precisió que abans.

This Post Has 0 Comments

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top